FROM THE BLOG

Slim, circulair en flexibel: Energy Floors werkt mee aan ontwikkeling Dutch Windwheel

Dutch Windwheel Rotterdam

Nieuwe stap voor onze Smart Energy Floor: via de regeling IPC Zuid-Holland gaan we meewerken aan de ontwikkeling van de – nu al – iconische Dutch Windwheel in Rotterdam. Samen met tien andere MKBers uit de regio gaan we een slimme, circulaire en flexibele kantoor-, hotel- en woonruimte voor de Dutch Windwheel ontwerpen.

Well standaard en circulair ontwerpen

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Dutch Windwheel is de Well standaard en circulair ontwerpen. Door er tevens van uit te gaan dat het product tijdens de gebruiksduur in eigendom blijft van de producent (as-a-service) gaat men anders kijken naar het ontwerpproces en naar het materiaalgebruik.

Smart sensoring & control

Met behulp van smart sensoring & control zal in de Dutch Windwheel continu data worden verzameld over gebruik en klimaat, ten behoeve van de automatische aansturing van onder andere luchtkwaliteit, energie en zonwering. Op dit vlak zullen wij met de Smart Energy Floor in samenwerking met Mapiq een rol gaan spelen. Andere projectpartners zijn, naast architectenbureau DoepelStrijkers, Coors, Kindow, Kok Houtagenturen, Mapiq, Physee, Quantified Air, Solid Factory, Wellsun en Studio Wynd.

Dutch Windwheel: internationale blikvanger

Medio 2015 presenteerden de Rotterdamse bedrijven BLOC, DoepelStrijkers en Meysters het plan voor de Dutch Windwheel: een iconisch gebouw dat onder meer woningen, hotels, kantoren en een attractie bevat. Het doel voor de realisatie is 2025 in Rotterdam. Het radicale ontwerp omarmt maximaal de mogelijkheden van energieproductie, circulaire economie, en beleving. Het is ontworpen voor doorgaande innovatie en hergebruik en wordt gebouwd met materialen afkomstig uit de Rotterdamse regio.

IPC Zuid-Holland

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), de Provincie Zuid-Holland en de 23 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) zetten ieder op hun eigen manier stappen om innovatief MKB in de regio de stimuleren. Samen stellen zij hier ruim n miljoen euro aan ondersteuning voor beschikbaar. Deze gezamenlijke financile ondersteuning komt beschikbaar via een regionale variant van de IPC, een landelijke regeling van het ministerie die gezamenlijke innovatieprojecten van tien tot twintig bedrijven ondersteunt. Voor het eerst is deze regeling nu toegespitst op de kracht en ambities van een regio. Zuid-Holland kent veel innovatieve bedrijven die zichzelf n de regio kunnen versterken door samen te werken en de regio zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst.

Beeld:www.dutchwindwheel.com